top of page
Astrid%20Spanjaart%20Interieur%20Advies%

paviljoen

Hidden

Een paviljoen ontwerpen voor het Utrechtse park Lepelenburg. In de zomer, een bruisend park vol met mensen en gezellige evenementen. Terwijl het in de winter een saai sfeerloos park is met een enkeling die de hond uitlaat. Hier ligt ook meteen het probleem en de uitdaging. Hoe maken we het park het gehele jaar door een bruisend park.

De opdracht was om een paviljoen te ontwerpen die hiervoor een oplossing kan bieden. Toen ik de locatie bezocht begin februari was mij het probleem meteen duidelijk. Ik werd geïnspireerd door het open grasveld, de bomen het water en de scheuren in de droge grond.

Met de vorm van de scheuren in de stam van een boom en die in de grond ben ik verder gegaan. Ik heb vele scheuren en proef maquettes gemaakt om tot dit ontwerp te komen.

Niet alleen de buitenkant speelt ook een belangrijke rol ook de invulling is belangrijk.

Ik wilde verschillende functies toepassen in het paviljoen zoals een restaurant, bibliotheek en toiletruimte. Na verschillende vlekkenplannen is de uiteindelijke indeling bepaald.

plattegrondpa.png
rond6.png
rond2.png
rond1.png

Entree

Entree

Entree

rond12.png
rond7.png
rond5.png
rond4.png

De afbeeldingen geven een impressie van de sfeer die ik wil creëren.

ksdjflasjdfkl_edited.jpg

Door middel van de maquette wordt duidelijk hoe het paviljoen opgaat in het landschap.

Ook zie je zo dat het restaurant verscholen zit tussen de scheuren. Ook is de helling zo goed zichtbaar die zowel als ligweide kan dienen als tribune.

Het contrast in materiaal maakt het ontwerp alleen maar sterker. En laat het ontwerp spreken.

paviljoen uitleg.png
web-paviljoen_edited_edited.jpg
bottom of page