top of page
exposure%20festival%20site01_edited.jpg

wendy

wendy

Houdt van grafische vormen en een mooi lijnen spel. Maar het belangrijkste vind ze een interessant concept met een verhaal.

as%20en%20wen_edited.jpg

Astrid

Houdt van een uitdaging met materiaal en kleur gebruik in haar ontwerpen. En deze op een manier te combineren voor zowel interieur als meubel ontwerp.

Even voorstellen

Wij zijn Astrid Spanjaart en Wendy Leusink en samen hebben wij Studio Styl'em opgericht. Voor ons afstuderen wilde wij nog één keer samenwerken, een vervolg op onze eerste samenwerking uit het eerste leerjaar.

Naast school spreken wij regelmatig af om leuke dingen te ondernemen. Dan kan je ons vinden in een inspirerende stad of op een gezellig terras. 

We vullen elkaar naadloos aan en weten precies wat de ander bedoelt. We maken nog net niet elkaars zinnen af. (Naja soms wel.) Ook werken wij allebei in een interieur advies zaak, gespecialiseerd in vloer, wand, raam en kleur advies. Interieur en vormgeven zit echt in ons bloed. En zijn altijd opzoek naar een creatieve oplossing.

Dit jaar 2020, willen wij met een aangepast concept meer van onszelf laten zien als designers. Onder de naam Studio Styl’em hebben wij, Astrid Spanjaart en Wendy Leusink, ons project uit het eerste leerjaar weer opgepakt om samen af te kunnen studeren. Studio Styl’em staat voor twee jonge designers met een passie.

'We volgen onze dromen en geloven in wat wij ontwerpen.'

Onze fascinatie voor een stoel uit ons eerste leerjaar heeft ons geïnspireerd tot een nieuw ontwerp met de invloeden van toen. De belangrijkste eis van toen was toch wel dat het ontwerp geen lijm of schroeven nodig had om in elkaar te kunnen zetten. Een quote van Rietveld is ons bijgebleven: 'Zitten is een werkwoord.'

lang foto model 1.1.jpg

Deze quote hebben we vervormd naar de tijd van nu: 'Thuiszitten is een werkwoord.' Wij willen een collectie ontwikkelen met de passie en kennis als Studio Styl’em. Opzoek naar onze eigen stijl. Via deze weg wilden wij het nieuwe ontwerp laten voldoen aan verschillende functies, zoals werken, eten, leren, relaxen, Netflixen etc.

Dit heeft ons tot een multifunctioneel ontwerp gebracht, waarbij de verschillende functies zijn toegepast. Met het nieuwe concept gaan wij op zoek naar het ultieme van multifunctionaliteit, het juiste comfort, interessante materialen en spannende kleuren.

' Thuis zitten is een werkwoord.'

Het meubel is uniek met zijn eigen uitstraling. Met een herkenbaar signatuur, namelijk het schuifsysteem. Door dit systeem zijn schroeven en lijm overbodig geworden. Omdat je het meubel op verschillende manieren in elkaar kan zetten wordt het gebruik van de verschillende functies vereenvoudigd. De stoel is al een puzzel in elkaar te zetten en zit vol mogelijkheden.

gras.jpg

Omdat wij een meubel wilde ontwerpen met onze eigen stijl hebben wij er voor gekozen ook een limited edition uit te brengen. Deze editie is uniek met een twist. Niet de strakke architecturale rechte lijnen maar ronde vriendelijke vormen. Voor dit ontwerp zijn wij ons gaan verdiepen in het gebruik van kleur om hem een extra twist te geven. De kleuren staan voor enthousiasme, creativiteit en vertrouwen. 

Enthousiasme Creativiteit Vertrouwen

De kleuren hebben wij toegepast op de randen van de puzzelstukken. Een knipoog naar ons aller eerste ontwerp. Dit ontwerp is speciaal omdat het niet staat voor simpel alleen een meubel ontwerpen. Maar staat voor onze vriendschap, vertrouwen hebben in elkaar en altijd op elkaar kunnen rekenen. Verbondenheid ook als je niet dicht bij elkaar in de buurt bent.

moodboard_edited_edited.jpg

Astrid Spanjaart

+31 6 36 49 06 58

astridspanjaart.nl

bottom of page