top of page

prijs winnend

afstudeer project

2016

saying goodbye

" Een ochtend waarbij de mist op het weiland voor het eerst de zon ontmoet"

Voor mijn afstudeerproject aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam heb ik voor een uitvaartcentrum een nieuw interieur mogen vorm geven. Hiervoor ben ik aan de slag gegaan met de twee aula’s, personeelskeuken en de entree.

Mijn doel was om een interieur te ontwerpen die sfeer uitstraalt zodat iedereen zich hier prettig bij voelt. Zeker omdat het een plek is waar je alleen heen gaat om een waardig afscheid van iemand te kunnen nemen. Daarom wilde ik gebruik maken van natuurlijke elementen omdat de natuur rust en vrede uitstraalt.

De elementen komen terug in het in het interieur door verschillende kleur- en materiaaltoepassingen.

photo_2020-04-02_22-22-56.jpg
photo_2020-04-02_22-17-57.jpg
photo_2020-04-02_22-22-49.jpg
photo_2020-04-02_22-22-44.jpg
photo_2020-04-02_22-22-37.jpg
pant.png
plat.png

Aula 1

Entree

Binnentuin

Aula 2

Personeelskeuken

Entree

Op de visuals wordt pas echt duidelijk hoe de materialen en kleuren bij elkaar komen en een geheel vormen. De binnentuin heb ik ontworpen om de natuur naar binnen te halen en het gevoel van rust beter over te kunnen brengen. De hoge rugleuning van de banken vormt een afscheiding tussen de aula’s.

 

Dit is een project geworden waar ik erg trots op ben en dit werd ook gewaardeerd. Tijdens de expo van het HMC, die elk jaar gehouden wordt om het afstudeerwerk te kunnen showen aan de buitenwereld, worden er ook prijzen uitgereikt. Zo ook in mijn afstudeerjaar werden de Leolux award, HMC vak prijs en de Master of Materials van Baars en Bloemhof uitgereikt.

 

 

 

En ik mocht ze alle drie in ontvangst nemen! Een ware kroon op mijn werk. Het was nog niet eerder voorgekomen dat iemand met alle drie de prijzen naar huis ging.

"En ik mocht alle drie de prijzen in ontvangst nemen!"

leolux.jpg.png

vakprijs

hmc.png

M

M

bottom of page